هوشمند سازی ساختمان چیست؟
هوش ساختن چیست و هر آنچه باید در مورد آن بدانید
اگر بخواهیم نکاتی بسیار ساده و روان در مورد هوشمندسازی ساختمان ارائه کنیم باید بگوییم که به مجموعه سیستم هایی که در یک ساختمان نصب می شوند تا بتوانند وسایل الکتریکی و مکانیکی را به بهترین شکل ممکن کنترل کنند، هوشمند سازی ساختمان می گویند. در این فرآیند می توان تمامی وسایل برقی مختلف را به یک شبکه متصل کرد و از راه دور به خوبی و کاملا مستقل کنترل کرد. وسایلی که از این طریق قابل کنترل هستند عبارتند از چراغ های ساختمان، دوربین ها، ترموستات ها، بلندگوهای صوتی و غیره.
هوشمند سازی ساختمان باعث کاهش هزینه های انرژی، افزایش راحتی و افزایش ایمنی در ساختمان می شود. البته این ها تنها بخشی از مزیت هایی است که در این زمینه می توان به آن اشاره کرد.
موضوع مهم دیگری که در مورد هوشمندسازی باید به آن پرداخته شود، ساخت زیرساخت ها و پیش نیازهای آن است. برای هوشمند بودن در یک ساختمان باید زیرساخت های مورد نیاز آن به خوبی فراهم شود و این موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود.
مزایای هوشمندسازی ساختمان
یکی از مزایای ساختن ساختمان این است که رفاه اعضای خانواده یا افراد حاضر در ساختمان را افزایش می دهد.
یکی دیگر از مزایای این سیستم تبدیل ساختمان به ساختمانی لوکس و مدرن است.
هنگامی که سیستم روشنایی توسط این دستگاه کنترل می شود، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی از جمله برق مشاهده می شود.
سیستم های گرمایشی و سرمایشی هدفمند و مقرون به صرفه ای که در این منطقه رخ می دهد می تواند تا حد زیادی از هزینه های ثابت یک خانواده صرفه جویی کند.
استفاده از سیستم پرده و باز و بسته شدن آن به این ترتیب شرایط راحت و لذت بخشی را برای کسانی که در یک ساختمان هستند فراهم می کند.
یکی از سیستم های هوشمند سازی ساختمان، سیستم مانیتورینگ هوشمند و آیفون است. با این تجهیزات می توان به راحتی حرکت افراد را کنترل کرد و امنیت بیشتری در محیط احساس کرد.
یکی دیگر از مزایای ساختمان هوشمند امنیت آن است. امنیت از طریق تجهیزات مختلف مورد استفاده در هوشمندسازی ساختمان به وجود آمده است.
راحتی کنترل سیستم و امکان مانیتورینگ آن با استفاده از تلفن همراه و پنل لمسی از دیگر مزایایی است که می توان برای این سیستم تعریف کرد.