سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نقش کلیدی مهاربند در ساختمان

نقش کلیدی مهاربندی در ساختمان

 

اهمیت مهاربندی در ساختمان

 

از مهاربندها یا مهاربندها برای استحکام بخشی ساختمان در برابر نیروهای اضافی مانند باد و زلزله در سازه استفاده می شود. نقش کلیدی و اهمیت بادبندها جلوگیری از تخریب سازه در برابر این نیروها بر ساختمان است که باعث کاهش خسارات مالی و جانی نیز می شود.

 

به طور کلی بادبندها نیروهای جانبی را دریافت کرده و با حرکت به قاب بعدی آن را بین قاب ها توزیع می کنند. این امر از ورود فشار به داخل ساختمان جلوگیری می کند و از فروریختن آن جلوگیری می کند.

 

در کشور ما به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله، اهمیت طراحی و اجرای این سیستم سازه ای ( مهاربندی ) دو چندان شده است. آنچه در عملکرد صحیح بریس ها اهمیت دارد، با توجه به وجود انواع مختلف بریس، اجرای صحیح و مناسب این سیستم است.

 

با توجه به آمار خسارات ناشی از بلایای طبیعی از جمله زلزله در سال های اخیر در کشور ما باعث شده است که نیاز به مقاوم سازی و مقاوم سازی ساختمان های با سازه های فولادی در اولویت قرار گیرد. در نتیجه لزوم استفاده از بادبندهای فولادی در قاب های بتنی سازه ها مطرح شد. در این میان عملکرد بادبندها با توجه به ارتفاع و تعداد طبقات ساختمان تعیین می شود.

 

دلایل اهمیت استفاده از مهاربندها در مهار نیروهای جانبی

همانطور که گفته شد یکی از دلایل استفاده از بادبند یا بادبند در سازه های بتنی و سازه های فلزی تقویت و افزایش مقاومت در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله می باشد. به نظر شما یک بادبند چگونه می تواند ساختمان را در برابر زلزله محافظت کند؟

 

در هنگام زلزله، ارتعاشات ناشی از آن باعث ایجاد شتاب های عمودی و افقی در زمین زیرسازی می شود. در این نقطه، اینرسی باعث می شود که ساختمان ثابت بماند و شرایطی شبیه به نیروی جانبی مانند باد ایجاد کند.

 

برای توزیع نیرو می توان در چهار طرف ساختمان بریس ها اعمال کرد. افزایش استحکام در سازه، سختی، جذب انرژی، توزیع آن توسط مهاربند موجب شده است که نیروهای خمشی، برشی، کششی، فشاری و نیروهای گسترش یافته و ساختمان در برابر ریزش محافظت شود.

 

در ساختمان های کوچک می توان از دیافراگم تیرها و سقف ها به عنوان بادبند و در ساختمان های بلند و بزرگ از بادبندها برای تقویت سازه استفاده کرد.