سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هوشمند سازی ساختمان و اجزای آن

هوش از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 

هوش ساختمانی چیست؟ معرفی روش های هوشمندسازی ساختمان

 

برای هوشمندسازی ساختمان بخش های مختلفی وجود دارد. از جمله سیستم هایی که می توان به آنها هوشمندی اضافه کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

سیستم های امنیتی

یکی از مهمترین تجهیزاتی که برای هوشمندسازی ساختمان باید در نظر گرفته شود، سیستم امنیتی است. از اجزای این سیستم می توان به دوربین های مداربسته، نشت آب، سیستم های اعلام و اطفاء حریق، سیستم های اعلام سیل و سیستم حفاظت در برابر ضربه اشاره کرد. تمامی این سیستم ها توسط یک سیستم حفاظتی و امنیتی کنترل می شوند.

 

درب و پنجره های هوشمند

از دیگر تجهیزات مورد استفاده در هوشمندسازی ساختمان درب و پنجره هوشمند می باشد. با سیستم هوشمند یک ساختمان به راحتی می توان دستور باز و بسته شدن آنها را داد. حتی می توان سیستم های موجود را به کمک این سیستم و با در نظر گرفتن حسگرهای اثر انگشت یا با استفاده از کارت های مغناطیسی طبقه بندی و زمان بندی کرد. این مورد علاوه بر ایجاد امنیت زیاد در یک ساختمان، می تواند آسایش و راحتی بیشتری را نیز در محیط ایجاد کند.

 

سیستم های روشنایی

یکی دیگر از تجهیزاتی که در هوشمندسازی ساختمان باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به نورپردازی ساختمان است. با این سیستم می توان روشنایی قسمت های مختلف ساختمان را کنترل کرد و به راحتی روشن و خاموش کرد. تمهیدات ارائه شده توسط این سیستم شامل روشن یا خاموش شدن خودکار لامپ ها و چراغ ها، کنترل روشنایی، تنظیم میزان نور، کاهش یا افزایش روشنایی در محیط، مشاهده وضعیت روشنایی خانه و بررسی اینکه کدام لامپ در خانه است. روشن است و کدام یک از آنها خاموش است.

 

سیستم های سرمایش و گرمایش

یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده در سیستم هوشمند ساختمان، سیستم گرمایش و سرمایش و همچنین تهویه مطبوع است. سیستم های گرمایش و سرمایش شامل تجهیزات مرکزی و محلی است. تجهیزات مرکزی معمولاً در موتورخانه قرار می گیرند و شامل مواردی مانند پمپ سیستم، برج خنک کننده، چیلر و دیگ آب گرم می باشد.

 

تجهیزات به اصطلاح محلی نیز شامل کولر، کولر و فن کویل می شود و از طریق شبکه هوشمند یک ساختمان می توان تمامی آن ها را به صورت کاملا مستقل کنترل کرد. خوب است بدانید که در این سیستم امکان تنظیم دمای اتاق ها وجود دارد. در صورت عدم حضور فردی در اتاق، می توان به کمک این سیستم تجهیزات گرمایشی یا سرمایشی موجود را فعال یا غیرفعال کرد.

 

سیستم های صوتی و تصویری

از دیگر وسایل موجود در خانه های هوشمند می توان به سیستم های کنترل صوتی و تصویری اشاره کرد. با این قابلیت به راحتی می توانید سیستم های صوتی و تصویری یک ساختمان را کنترل کنید و مثلا اگر قرار است در ساختمانی مراسمی برگزار شود با این سیستم می توان برای آن حالتی تعریف کرد و در زمان مشخصی اجرا کرد. بد نیست بدانید که این سیستم در سالن های بزرگ یا ساختمان های اداری کاربرد زیادی دارد.

 

سیستم آیفون و ورود و خروج از منزل

این سیستم که در ساختمان های اداری کاربرد فراوانی دارد برای ورود و خروج کارکنان قابل استفاده می باشد. این سیستم قادر است تصویر تمامی افرادی که وارد ساختمان یا خارج می شوند را ثبت کند و در مواقع لزوم از آنها استفاده کند. در ساختمان‌های مسکونی، این سیستم می‌تواند تصویر شخصی را که به درب ساختمان نزدیک می‌شود، روی صفحه نمایش دهد. از این طریق می توانید متوجه شوید که چه کسی قرار است وارد ساختمان شود. در صورت امکان اتصال به اینترنت می توانید با مهمانان راه دور نیز ارتباط برقرار کنید و این یکی از مزایای استفاده از هوشمندسازی ساختمان است.

 

سیستم های کنترل تاسیسات

سیستم دیگر در هوشمندسازی ساختمان، کنترل امکاناتی مانند استخر، جکوزی و سونا است. با این سیستم می توان این تجهیزات را به راحتی از راه دور روشن یا خاموش کرد و دستگاه های مربوط به دستگاه های تصفیه هوا را کنترل کرد. در برخی موارد می توان آنها را برنامه ریزی کرد.

 

لوازم برقی ساختمان

سایر تجهیزات موجود در هوشمندسازی ساختمان شامل کنترل دستگاه های الکتریکی از جمله خطوط تلفن، مبادلات تلفنی و پیام رسان ها است.

 

سیستم آبیاری

یکی دیگر از سیستم های هوشمند سازی ساختمان، سیستم آبیاری است. با این فناوری به راحتی می توان سیستم آبیاری یک ساختمان را کنترل کرد و برای آن برنامه ریزی کرد.

 

مهمترین مرحله هوشمندسازی ساختمان چیست؟

مهمترین قدم در هوشمندسازی ساختمان، آماده سازی زیرساخت آن است. هدف از آماده سازی زیرساخت مناسب، تهیه بستر مناسب برای اتصال و اتصال تجهیزات می باشد. این بستر مناسب به دو صورت سیمی و بی سیم قابل تهیه می باشد. پیش نیازها باید به خوبی فراهم شود تا زمانی که ساختمان تکمیل شد، از تمام تجهیزاتی که قرار است نصب شود به نحو احسن استفاده شود. به همین دلیل باید در این مرحله با دقت بیشتری کار کنیم.

 

موضوع مهم در نصب تجهیزات هوشمند در ساختمان نحوه کار با آن است. معمولا کار با این سیستم بسیار آسان است و فقط کافی است صفحه گوشی موبایل خود را بردارید و تمامی سیستم هایی که در ساختمان نصب شده اند را کنترل کنید.

 

نتیجه

موضوعی که در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم، هوشمندسازی ساختمان بود. هوشمند سازی ساختمان یعنی استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا برای کنترل قسمت های مختلف ساختمان. مناطقی که تنها با تلفن همراه یا پنل لمسی به راحتی قابل کنترل هستند عبارتند از: کنترل روشنایی، کنترل صوتی و تصویری، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، کنترل نصب آبیاری، کنترل نصب، کنترل آیفون و ورودی و خروج از منزل و .... این اقدام مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به ایجاد آسایش و راحتی برای اعضای یک ساختمان، ایجاد امنیت در ساختمان، تبدیل ساختمان به ساختمانی مجلل و مدرن و ... اشاره کرد.