سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سازه چیست؟

طراحی سازه چیست و چه نکات مهمی دارد؟

 

طراحی سازه یا طراحی سازه سازه یکی از شاخه های علوم مهندسی است. با استفاده از علم طراحی مهندسی سازه ای با سازه پایدار، مستحکم و با قابلیت های مهندسی عالی طراحی و اجرا می شود. تمامی مراحل طراحی سازه و تجزیه و تحلیل سازه به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. سازه هایی که با برنامه ریزی دقیق به این صورت ساخته می شوند قادرند بارهای اضافی وارد شده به کل سازه را تحمل کنند، مقاومت بالایی در برابر خرابی ها و حوادث داشته باشند و از همه مهمتر در مدت زمان بسیار طولانی پایداری و پایداری خود را حفظ کنند. برای نگهداری.

 

هدف علم طراحی سازه ساخت انواع سازه های قوی است که در طول قرن ها پایدار می مانند. مانند آنچه در آثار تاریخی و باستانی قرون گذشته می بینیم. کوچکترین انحراف از اصول استاندارد در طراحی سازه منجر به ناپایداری ساختمانها می شود. به این ترتیب انواع سازه ها غیر استاندارد تلقی می شوند و در مواجهه با حوادث عواقب سنگینی خواهند داشت.

 

 

 

طراحی سازه 3 مرحله اصلی شامل برنامه ریزی، طراحی و ساخت را طی می کند.

 

1- مرحله برنامه ریزی در طراحی انواع سازه ها شامل بررسی مواردی است که نیازمند الزامات و تجهیزات و همچنین عوامل موثر بر طراحی می باشد. در مرحله برنامه ریزی دقیقا مشخص می شود که ابعاد سازه، طرح اولیه و شکل نهایی پروژه چه خواهد بود. در مراحل برنامه ریزی پیش از طراحی، مهندسان راه حل های ممکن و همچنین راه حل های جایگزین را پیشنهاد می کنند. این موضوعات با توجه به ساختار اصلی سازه معرفی می شوند.

 

توجه به مسائل زیبایی شناختی، تناسب طرح سازه با فرهنگ و آداب و رسوم جامعه، ملاحظات و مجوزهای قانونی، مسائل اقتصادی و بودجه مالی و همچنین مسائل زیست محیطی در طراحی سازه مورد توجه قرار گرفته است. تمامی محدودیت هایی که ممکن است طراحی سازه های مختلف را به چالش بکشد به دقت بررسی شده و راه حل های جایگزین و کاربردی ارائه شده است.

 

2- مرحله طراحی در مرحله دوم طراحی سازه شامل ارائه طرح اصلی و برنامه ریزی دقیق می باشد. این مرحله عموماً با ترسیم فیزیکی و کار با نرم افزار کامپیوتری دنبال می شود.

 

3- مرحله سوم در طراحی سازه شامل مراحل ساخت می باشد. تمامی تجهیزات، ماشین آلات، مواد اولیه و نیروی کار تامین و مرحله اجرای پروژه آغاز خواهد شد. مهندسان بر تمامی مراحل ساخت و ساز به صورت دوره ای و روزانه نظارت می کنند. در این قسمت تحلیل چالش ها، مشکلات و راه حل ها بر عهده تیم نظارت است.