سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نورپردازی داخلی

نورپردازی داخلی

 

به طور کلی فضاهای داخلی را می توان به سه نوع کلان محیطی تقسیم کرد که در هر گروه یکی از اهداف یا وظایف کاربردی، نورپردازی فنی یا زیبایی شناختی بر دیگر کارکردهای آن برتری دارد.

 

 

محیط های مسکونی، رستوران ها، هتل ها:

 

به طور کلی، خانه ها و فضاهای عمومی که وظیفه اصلی آنها پذیرایی از مهمان است و فعالیت هایی مانند خوردن، نوشیدن، معاشرت یا استراحت در آنها انجام می شود، در این دسته قرار می گیرند. در این فضاها نور باید حس آرامش، لذت و سرزندگی ایجاد کند و از این رو توجه به عملکرد زیبایی شناختی نور بسیار مهم است.

 

محیط های تجاری و نمایشگاهی:

 

فضاهایی مانند مغازه ها، مغازه ها، نمایشگاه ها، گالری ها و حتی موزه ها در این دسته قرار می گیرند. در تمامی این فضاها، اشیاء برای فروش یا مشاهده در معرض دید عموم قرار دارند. نور باید توجه افراد را به این اشیاء جلب کند و با استفاده از روش های فنی بر آنها تأکید کند. وظیفه نورپردازی در نمایش اشیا گاهی ارائه تصویری واقعی اما جذاب از آنهاست.

 

محیط های کاری و ادارات:

 

فضاهایی که فرآیند تولید، پشتیبانی، خدمات رسانی به مردم و یا فعالیت های مشابه در آنها انجام می شود، مانند کارگاه ها، کارخانه ها، ادارات، بانک ها، کتابخانه ها، اماکن آموزشی و ... در این گروه محسوب می شوند. بودن. در این محیط ها اولویت با عملکرد عملکردی نور و توجه به قوانین ارگونومیک و تامین نور کافی برای انجام کار چشمی است. سپس سایر کارکردهای نور مانند ارتباط، راهنمایی بصری و غیره به ویژه در محیط هایی که کارکنان در تماس مستقیم با مشتری هستند در نظر گرفته می شود.

 

بسیاری از محیط های عمومی مانند سالن های کنسرت و تئاتر، فرودگاه ها، ایستگاه های قطار، بیمارستان ها و ... شامل مجموعه ای از فضاهای پدری مانند سالن انتظار، رستوران و ... فضاهای اداری مانند مدیریت، اتاق های کنترل و. ..، فضاهای نمایشی مانند مغازه ها و غرفه ها هستند. اگرچه برخی از این فضاها کاربری یکسانی دارند، اما بسته به نوع فضا نیازهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال در سالن های انتظار سالن ها توجه به پارامتر محیط بصری و در سالن های انتظار فرودگاه ها تامین آسایش بصری اهمیت بیشتری دارد. بنابراین نور سالن انتظار برای ورود به کنسرت با سالن های انتظار در فرودگاه تفاوت زیادی دارد. از طرفی نور سالن های چند منظوره که برای برگزاری سمینارها، همایش های تئاتر، کنسرت و ... استفاده می شود با توجه به ابعاد و ظرفیت آنها متفاوت است. برخی از فضاهای دیگر مانند سالن‌های تئاتر یا اتاق‌های عمل در بیمارستان‌ها به تجهیزات نورپردازی خاص خود نیاز دارند. در اماکن عمومی توجه به استانداردها و قوانین روشنایی و تامین روشنایی و ایمنی اضطراری و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار بسیار مهم است. در محیط های بزرگ که شامل کاربری های مختلف می شود، باید میزان روشنایی هر فضا را مطالعه و سپس نسبت به فضاهای مجاور و همچنین کل محیط و معماری فضا ارزیابی کرد.