گچ کاری و سفیدکاری
مراحل ظریف کار ساختمان چیست؟
همانطور که اشاره کردیم تمامی مراحلی که پس از سفت کاری ساختمان صورت می گیرد بیشتر در جهت تزئین و نمای ساختمان می باشد. به آن ظریف کاری می گویند. در ادامه به دو مورد از این مراحل اشاره می کنیم و سعی می کنیم شما را با این مراحل آشنا کنیم.
گچ کاری
همانطور که گفتیم بعد از اسکلت بنا نوبت به سنگ تراشی و آجرکاری می رسد; اما پس از اتمام مرحله اول نصب، باید به مرحله گچ کاری و گچ بری ساختمان بروید. حال باید بدانید که خود رنگ آمیزی و گچ بری در دو مرحله انجام می شود:
مرحله اول گچ کاری: در این مرحله که به گچ کاری داخلی نیز معروف است، از فضای رطوبتی دور است و به همین دلیل برای کاهش هزینه از ترکیب گچ و خاک برای پوشش دیوار استفاده می شود. این مرحله به عنوان زیرسازی برای مرحله بعدی آبکاری ضروری است.
مرحله دوم گچ بری: مرحله دوم گچ کاری که به آن گچ کاری خارجی نیز می گویند بیشتر برای تقویت سازه انجام می شود. در واقع این لایه کار با عوامل جوی و ضربه های مختلف مواجه است و بنابراین باید مقاومت بالایی داشته باشد. به همین دلیل است که از مواد قوی تری مانند سیمان برای روکش خارجی استفاده می شود.
البته طبیعی است که هر دو مرحله برای مقاوم سازی سازه در برابر آسیب های احتمالی ضروری است و باید انجام شود.
سفیدکاری
یکی از مهمترین و حساس ترین مراحل مربوط به ظریف کاری ساختمان، مرحله مربوط به سفید کاری سازه می باشد. در ابتدا باید بگوییم که این لایه دیوار همان لایه ای است که قرار است تمامی تزئینات و نمای نهایی کار روی آن اجرا شود. به همین دلیل باید در اجرای آن بسیار دقت کرد.
برای سفیدکاری ساختمان باید از گچ خالص استفاده کرد تا سطح دیوار صاف و سفید شود. هرچه گچ بهتر باشد، نتیجه نهایی بهتر است.
البته باید دقت داشت که سفید کاری ساختمان زمانی انجام شود که مرحله گچ کاری خشک شده باشد.
نکته مهم در سفیدکاری ساختمان این است که باید خیلی سریع و فوری انجام شود زیرا گچ در معرض اکسیژن خیلی سریع سفت می شود و دیگر نمی توان آن را با ماله روی دیوار کشید. همچنین، گچ را نمی توان مانند سایر مصالح ساختمانی درمان کرد.
شما نمی توانید گچ زیادی درست کنید و هر بار که به سراغ آن می روید انتظار داشته باشید که قابل استفاده باشد. باید هر چقدر می خواهید کار کنید، ملات گچ درست کنید و این کار را هر بار تکرار کنید. همچنین باید بدانید که گچ خیلی زود خشک می شود و به همین دلیل پس از رنگ آمیزی روی دیوار دیگر نمی توان هزینه ای برای آن پرداخت. به همین دلیل به مرحله دیگری به نام کشتن می رسیم. این مرحله شامل کشیدن یک لایه نازک و نازک به ضخامت یک میلی متر بر روی سطح گچ کاری است.
این لایه دو کار را انجام می دهد:
اول از همه سطح دیوار را صاف و یکدست می کند. (البته در این فرآیند باید از ماله استفاده کنید)
همچنین باید بدانید که این لایه خشک می شود اما سفت نمی شود. به این ترتیب می توانید اصلاحات یا پرداخت های مورد نظر خود را روی گچ داشته باشید.